Най-вероятно се е самоубил

Тялото на 16-годишния Кристиян, който бутна с кола туристи край Триград и избяга, е намерено.

По темата

Издирването му продължи 14 дни. Тялото е намерено около 14:00 часа от баща му и чичовците, които продължиха да го търсят и след прекратяване на спасителната операция.

Трупът е намерен в гориста местност, вероятно се е хвърлил от висок склон. Най-вероятно става дума за самоубийство. Това съобщи за NOVA кметът на Триград Цветан Славков. 

След първоначалния оглед предположенията са, че нещастието се е случило още в нощта на изчезването на ученика, минути след като блъсна група туристи. Изводите са вследствие на видяното от полицаите при първоначалния оглед.

Друга версия е, че е възможно да е паднал в стремежа си да се скрие в гората в тъмната част на денонощието.


16-годишното момче блъсна петима туристи в района на Триград преди две седмици. След инцидента той изоставя  автомобила и мобилния си телефон и изчезва безследно. Кристиян беше обявен за общодържавно издирване, а издирването му се превърна в спасителна акция. 

Дни наред освен полиция, го търсиха негови близки, спасители, доброволци и жители на Триград. Периметърът на търсене се разширяваше непрекъснато,  водолази и пещерняци проверяваха всички водоеми и пещери в района, но не откриваха следа от ученика.

В гората бяха разлепени листовки с призив избягалото момче да се предаде и успокоение, че не е отнел човешки живот.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.