Оказва се, че за жените истински дръзко е да излязат без грим

Навремето за проява на храброст се е смятало да се окичиш с оръжия и да се опълчиш на врага, дори с цената на живота си. В наши дни най-смелото нещо, което може да направи човек, е да се изправи срещу шефа и да му заяви, че греши, сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания, цитирано от в. "Дейли експрес" и БТА.  

Анкетата разкрива, че като съвременни прояви на храброст се тълкуват също напускането на работа, искането на повишение, решението за смяна на професията. 

Най-накрая разкриха тайната на здравия сън

Извън службата за куражлийски акт се смята да поискаш от пътник в обществения транспорт да отстъпи мястото си. 

В домашни условия признак на смелост е да заявиш на партньора си, че предпочиташ да прекараш вечерта пред телевизора, отколкото с компания в кръчмата. 

Кои са най-отблъскващите хигиенни навици през лятото?

Близо две трети от участниците в проучването са се похвалили с три прояви на храброст дневно, докато 54% са заявили, че биха желали да са по-смели според съвременните разбирания за това качество. 

Коя е най-популярната дестинация за ваканционен флирт (ГАЛЕРИИ)

Допитването сочи още, че хората се възхищават на индивидуалистите, които имат смелостта да ходят сами на ресторант, кино, кръчма и дори на почивка. 

Проучване: Лошото образование и депресията - виновни за деменцията

Сред съвременните прояви на храброст се нареждат също конфронтацията с тролове в социалните мрежи или регистрирането в сайтове за запознанства. Не липсват и хора, които смятат за геройство да изключат телефона си.

Колко често да правим секс с половинката си за щастлив брак?

За жените истинска проява на храброст е да излязат без грим, да публикуват селфи, без да са използвали филтри, и да носят публично дамски чорапогащи. 

Дамите освен това са по-склонни от мъжете да възприемат дребните си всекидневни постижения като геройски прояви.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.