Какво се разбраха протестиращите, еколозите и държавата?

„Близо 9 000 декара частни земи, от които половината са със земеделско предназначение, са засегнати от промените за земите край морето в Добруджа. Над 2 500 собственици не знаят какво ще се случи със земята им”, каза в предаването „Здравей, България” Димитър Канариев от Националната асоциация „Българско Черноморие”.

Ново строителство в „Комплекс Калиакра” няма да има

По думите  му повечето земи са закупени на публични търгове от Община Каварна, като в договорите пише, че собствениците имат инвестиционни намерения.

Борисов: Страхът и слухът в България работят със страшна сила

„Хората са притеснени и не са доволни от това, което се случва. Не са чути исканията им. Трябва да се приеме конкретен ангажимент какви компенсации ще имат”, каза Канариев.

ЗАРАДИ "КОМПЛЕКС КАЛИАКРА": Природозащитници искат оставката на екоминистъра

По думите на Йордан Господинов от Асоциацията на производителите на рибни продукти промените ще ограничат силно стопанския риболов, който захранва предприятията с риба.

Борисов: Ще изпълним решението на съда за ”Калиакра”

Екологът Тома Белев заяви, че през последните дни от Министерството на околната среда и водите излиза грешна информация, която заблуждава хората. „Важно е какво ще правим с решението на съда и кой ще понесе отговорността”, каза той.

Целия дебат гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.