Зелените организации започнаха подписка във връзка със строежа на магистрала "Струма"

Регионалният министър Николай Нанков ще сезира компетентните органи за незаконни действия на екоактивисти. Изказването му дойде по повод подписката на зелени организации във връзка със строителството на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле.

Започна строителството на новия участък от АМ "Струма" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пред NOVA съпредседателят на партия "Зелените" Андрей Ковачев заяви, че подписката за магистралата е автентична и че обвиненията срещу тях са клевета, за която, ако се наложи, също ще сезират компетентните органи.

Напрежението между властта и природозащитници отново набра скорост след провелото се преди дни обществено обсъждане, за това откъде да премине магистрала "Струма" в участъка на дефилето.

Жители на Кресна - против проекта на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

Част от местните хора и еколозите настояват и двете платна на магистралата да бъдат изнесени високо в планината и започнаха подписка в подкрепа на това искане. От своя страна държавата, пък настоява  старият път през дефилето да стане еднопосочен в посока Гърция, а пътят в обратната посока - да мине през планината. Кой ще бъде окончателно избраният вариант ще стане ясно в края на другия месец. 

НОВИ СПОРОВЕ: Откъде да минава магистралата "Струма"?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.