67-годишната Петя Илиева е приета в лечебното заведение на 31 август

Приключи проверката във Военномедицинска академия по случая с починалата от сепсис 67-годишна жена. От болницата са категорични, че няма пропуски в лечението на пациентката.

СМЪРТ СЛЕД ДВЕ БОЛНИЦИ: Има ли забавяне в лечението на 67-годишна жена?

„За около 2 часа в спешното звено на ВМА, МБАЛ – София, са проведени два прегледа от специалисти, лабораторни и образни изследвания, и е взето решение за хоспитализация на пациентка, която постъпва с оскъдна анамнеза, насочваща към неврологичен проблем, без никакви анамнестични данни и/или медицинска документация за състоянието й до момента.

В Клиника „Интензивна терапия” в продължение на около 12 часа са използвани всички диагностични и лечебни възможности на болницата, но поради твърде напредналия стадий на заболяването, изходът е неблагоприятен", съобщиха от лечебното заведение.

В края на август 67-годишната Петя Илиева умира от сепсис, след като е била прегледана в "Пирогов" и насочена към ВМА.

След като през миналата седмица близките й споделиха публично, че се притесняват, че лечението на Петя Илиева е забавено, от "Пирогов" обясниха, че нямат дежурен невролог през нощта и затова насочват пациентите към лечебно заведение, което има такъв специалист на смяна. От ВМА пък започнаха незабавна проверка. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.