Водещата на Новините на NOVA Ани Салич също се включи в благотворителния търг със своя вещ

Осмото издание на “Вечер на добродетелите” набра над 158 000 лева  в подкрепа на най-уязвимите деца и семейства. Благотворителното събитие е дело на фондация “За нашите деца”, а NOVA e медиен партньор на инициативата. Тази година събраните средства ще бъдат насочени в една по-различно посока.

С тях фондация “За Нашите Деца” ще реализира програмата “Аз играя и мечтая”. Целта й е да насърчи развитието на децата и да подобри връзката им с родителите през играта. По този начин се обръща внимание не само на оцеляването, но и на умственото и физическо развитие на децата в риск.

“Навярно знаете, че близо 47% от децата в България живеят в риск от бедност и социална изолация. Децата, които все още са в институция нямат тази силна връзка, която имат моите две деца, защото имат родители. Има деца лишени от родителска грижа, които имат спешна нужда от игра и стимулация. Има много бедни семейства, за които играта и привързаността са на втори план, след оцеляването. Тук, в тази зала, сме хората, които могат да променят това.,“ призова в изявлението си изп. директор на фондацията Иванка Шалапатова.

В подкрепа на програмата “Аз играя и мечтая”, която ще реализира фондацията през следващата година, гостите наддаваха на благотворителен търг, на който под вещото ръководство на Игор Марковски бяха разиграни над 30 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията. Много известни личности дариха свои предмети за благотворителния търг. Сред тях картини, порцеланови вази, плочи и други. Водещата на Новините на NOVA Ани Салич също се включи в благотворителния търг, предоставяйки своя вещ. 

Над 400 гости на Вечер на добродетелите 2017 подкрепиха каузата за развитие на децата в ранна детска възраст. Сред тях бяха зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов и кметът на община Пловдив – Иван Тотев, заместник – министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, посланиците на Индонезия, Бразилия, Азербайджан, дипломати, представители на държавната и местна власти, на социално отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, партньори и дарители на фондацията. 

Водещи на събитието бяха магнетичната актриса Елена Петрова и колоритният Кирил Ефремов. В арт програмата на събитието участваха световноизвестни български артисти и музиканти. Марио Хосен, или “българският Паганини”, разказа приказка на публиката, съпроводен от звуците, изливащи се от цигулката му, а илюзионистът Валери Иванов -Жокера пренесе всички в света на магията. Изпълнението на Миро отнесе гостите отвъд върха на планината, а музикантът Калин Вельов и група Funky Miracle ги върнаха обратно след като въвлякоха цялата зала в главната роля на музикални звезди и заедно запяха детската песничка “Тече, всичко тече“. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.