Най-добрият български боксьор написа обяснение в личната си страница във Facebook

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев отговори на критиките, след като стана ясно, че няма да излезе на ринга срещу Антъни Джошуа заради контузия.

В личната си страница във Facebook Кобрата написа обяснение, като не остана длъжен и на Джошуа, който по-рано обяви, че той не би отказал бой заради подобна контузия.

Кобрата: Хората, които мислят, че съм се уплашил от Джошуа, не ме познават

"Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми", сподели боксьорът.

„За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал. Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че четири дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим”, обясни Пулев.

Кобрата: Трудно ми беше да се откажа от мача с Джошуа, не всичко е пари (ВИДЕО)

„Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин. Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения”, допълва той.

„Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност. Напротив! Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!”, категоричен е Кобрата.

Кобрата е контузен, мачът с Антъни Джошуа пропадна (ВИДЕО)

Мачът между двамата бе насрочен за 28 октомври, но две седмици по-рано стана ясно, че здравословното състояние на Кубрат не му позволява да излезе на ринга.

Не негово място в Кардиф ще излезе Карлос Такам.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.