Загубите са за около 8 милиона лева

Трети ден продължава издирването на 67 годишната жена от с.Черни Връх, която изчезна в нощта на пороите в Бургаско. Съпругът й беше приет в тежко състояние в болница, но състоянието му вече е стабилно. 

Междувременно, бедственото положение в Община Камено беше отменено. А на територията на Община Бургас бедственото положение остава. 

ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ПОРОЯ: Щети за милиони и семейства без дом (ВИДЕО+СНИМКИ)

Описването на щетите продължава. По първоначални данни стихията е нанесла поражения за около 8 млн. лева. Правителството отпусна 1 млн. лева за справяне с щетите. От РИОСВ-Бургас уверяват, че опасност от екологична катастрофа няма.

Продължава издирването на изчезналата след наводненията жена

По-сериозно е положението обаче с извозването на отпадъците на осем общини от областта заради депото в Братово, където има скъсана дига. Затова временно ще бъде отворена клетка на старото депо.

ПОТОПЪТ ОТВИСОКО: Стотици домове под вода и откъснати пътища (ВИДЕО)

Продължава спасителната акция в землището на село Черни връх. Тази сутрин в издирването на изчезналата жена се включиха и 8 души от Планинската спасителна служба заедно със своите кучета. Участват и водолази. При нужда в акцията ще се включи и тежка верижна техника, а хората ще останат на терен до тъмно.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.