На него се очаква да присъства и президентът Реджеп Ердоган

Погребението на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу се предвижда да се състои в неделя в гробището „Едирнекаплъ”, където с почетен ритуал се погребват геройски загиналите, съобщи валията на Истанбул Васип Шахин, пише Gong.bg.

На него се очаква да присъства и президентът Реджеп Тайип Ердоган.

Легендарният щангист и шампион Наим Сюлейманоглу почина

Кончината на големия спортист и ненадминат шампион Наим Сюлейманоглу е хвърлила в скръб държавното ръководство, правителството, спортните институции цялото общество, подчерта Васип Шахин.

"Скърбим с цялото си сърце за спортиста и човека Наим. Нека почива в мир. Бог да го прости", каза той.

Наим Сюлейманоглу с опасност за живота след спешна операция

Ръководителят на лекуващия екип проф.д-р Ялчън Полат каза пред журналисти, че смъртта на Наим е настъпила в 2:50 часа. Той подчерта, че са били положени всички усилия, за да бъде спасен животът на щангиста, но се появили редица усложнения. Той допълни, че лично турският президент се е интересувал непрекъснато за състоянието на щангиста, оказвана им е била всякаква помощ.

Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома

Братът на Наим – Мухаррем, през сълзи разказа, че през цялото време на лечението са получавали помощ и подкрепа от всички институции.

Наим Сюлейманоглу – в разцвета на кариерата си (ГАЛЕРИЯ)

Най-близкият съратник на Наим, приемникът му в щангите – Халил Мутлу, който също е роден в България, не можеше да говори от скръб пред камерите. "Наим беше недостижим и си отиде такъв. Той беше моят кумир. Неговото място ще остане празно завинаги", каза той през сълзи. 

Източник: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.