Той успя да отслабне драстично само за няколко месеца

Над 20 милиона са страдащите от наднормено тегло деца в целия свят. И България е на едно от челните места. Какъв е антидота срещу затлъстяването и през какво преминава едно дете, за да се справи с килограмите?

Мино Караджов от тийнсериала на Vbox7 "Не така, брат" отслабна драстично само за няколко месеца.

„Видях, че е време вече, а и външния ми вид си го показваше, имах доста проблеми със здравето. Сам реших след едно 2-седмично преяждане с пици, просто си казах, че от утре всичко свършва”, разказва Мино Караджов.

Защо 30% от българските деца са с наднормено тегло?

Като малък Мино е едно от децата, които възрастните наричат „пухкави”.

„Мислех си , че това е някакво бреме, което никога не можеш да прескочиш. Бях много несоциален. И ми беше трудно да говоря с хора, много се затворих в себе си”, добавя Мино.

След като влиза в залата, животът му се променя. С 30 килограма по-малко 17-годишният тийнидол освен, че тренира, внимава и какво яде.

В битката с килограмите, за да мотивират децата и техните родители, на помощ идват треньорите. Кирил Райков и екипът му организират тренировки за цялото семейство.

„Разбира се родителите, те са примера, те трябва да покажат на децата, затова ние когато тренираме с дечицата тук, паралелно родителите имат възможност да тренират в другата зала”, на мнение е Кирил Райков.

Колко калории ще изгорите, ако ходите на работа с колело?

А рецептата за да бъде едно дете здраво и щастливо е следната: „Едно дете трябва да бъде активно, да се храни пълноценно, максимално естествена храна – зеленчуци, плодове, мляко, месо. Да се опитаме чрез формата на игра да му помогнем, защото в края на деня трябва да се усмихват, да изпитват удоволствие от тренировките”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.