"България пази най-добре шенгенските граници на Европа", подчерта той

"Договорът за приятелство, сътрудничество и добросъседство между България и Македония е ключов за Балканите. Македония е малка страна, но се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това". Това каза премиерът Бойко Борисов за предаването „Годината” на Дарик радио. 

Премиерът отново подчерта, че България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на границите ни, смята той.

Борисов: Всички имаме интерес Балканите да са по-сигурни

"Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа", подчерта Бойко Борисов. 

Премиерът коментира актуалната тема за ски зона Банско. Той заяви, че е „за” изграждането на втори лифт, спазвайки се закона.

ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО: Кои неразрешени въпроси наследяваме от Естония?

"Ако се отреже, то да се засадят още 1 000 на тяхно място", допълни Борисов. 

"България успя да обедини Балканите, успях да се преборя в същата година форматът 16+1 да е в България. Юнкер каза пред всички колеги, че България е пример как се върви към Еврозоната. Защо искат да счупят държавата? Аз се отнасям с уважение и към Нинова, и към президента, и към г-н Доган, защото зад тях стоят избиратели - това е демокрация", подчерта премиерът. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.