Тарифата за лека кола в едната посока е 1,60 евро

От 1 януари 2018 г. Сърбия въвежда „отворена система” за плащане на пътни такси за автомобилите, преминаващи по новооткрития участък на автомагистралата между градовете Димитровград и Ниш. Това означава, че таксата ще бъде заплащана само от автомобилите, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в обратна посока, съобщават от българското Министерство на външните работи.

Край на касите по магистралите в Гърция

Таксата за леки автомобили в една посока ще бъде 190 сръбски динара (около 1,60 евро). Микробусите ще плащат 280 динара (около 2,40 евро), автобусите – 500 динара (4,70 евро), а товарните автомобили – по 1120 динара (около 9,50 евро).

Този начин на плащане ще важи до пълното завършване на южното и източното разклонение на Коридор 10, когато ще се въведе „затворена система” на плащане. Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта.

Колко ще струва въвеждането на тол системата у нас?

На всички българи, които ще пътуват през Сърбия по време на предстоящите празници, от МВнР обръщат внимание, че трафикът от Западна Европа към България по това време е много интензивен.

Можете да се информирате за актуалното състояние на трафика в Сърбия и на граничните контролно-пропусквателни пунктове в страната от сайта на Автомобилния съюз на Сърбия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.