Голямото пътуване продължава

Голямото пътуване за празниците продължава. В събота стотици хиляди тръгнаха към родните си места и курортите в България и чужбина, за да посрещнат празниците. Кои са най-натоварените пътища и има ли проблеми с придвижването провери екип на Новините на NOVA. 

По темата

Една от най-натоварените пътни отсечки е международният път за „Кулата” в района на Симитли. Там е и отбивката за Банско и затова традиционно се образуват колони от автомобили.

Към обяд трафикът не беше затруднен. За това се грижеха полицейски патрули. Във всички натоварени райони в страната ще има засилено присъствие на пазители на реда.

Затруднения в движението се очакват по магистралите „Хемус”, „Марица”, „Струма” и „Тракия”, пътя за „Кулата”, „Калотина”, както и пътя Русе-Свиленград.

Струпванията се очакват и по граничните пунктове. До късно в петък вечерта имаше колони от автомобили на българо-македонската граница край Благоевград.

София, очаквано, е най-големият източник на пътуващи. Заради това превозвачите осигуриха нови 90 автобусни линии, а железниците - повече от 18 000 допълнителни места за влаковете.

Заради засиления трафик, и катастрофите зачестяват, съобщават от МВР. При челен удар край Силистра в събота по обяд загина една жена. Само за изминалото денонощие в страната са станали 14 инцидента, почти половината от тях - в София.  

От „Пътна полиция” призовават шофьорите за търпение на пътя.

Репортери: Надя Ганчева/Екатерина Николова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.