Карима Дели започна кампания за сваляне видеото

Френската евродепутатка от "Зелените" Карима Дели започна кампания за сваляне на рекламния клип на България за европредседателството, защото видя в него толериране на сексуален тормоз, съобщава ClubZ.bg.

Видеото започва с думите: "Когато я срещнете за пръв път, може да ви даде грешен сигнал. Помнете, тук "не" може да значи "да". Не че се опитва да ви обърка, кани ви да я опознаете сами". 

"Няма как да не се влюбиш в нея от пръв поглед!" е посланието на клипа, в който двама младежи (в ролите: актьорите Лорина Камбурова и Бойко Кръстанов) се запознават във влака и постепенно, обикаляйки страната, се влюбват.

Клипове за 202 000 лв. ще ни представят при европредседателството

Не всички в Европа са разбрали намека за прословутото българско утвърдително поклащане на глава, което често обърква гостите на страната.

ТЪРЖЕСТВЕНО: България застана начело на ЕС (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство този месец пое България: "Не" никога не значи "Да". Основно правило за съгласие и уважение към жените"написа в Twitter Дели, която оглавява комисията по транспорт и туризъм в Европарламента.

Борисов: Всеки българин трябва да усети, че ЕС прави нещо и за него

Антонио Таяни: Заедно трябва да се справим с много предизвикателства

Доналд Туск изнесе речта си на български, рецитира Вазов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Респект и възторг в мрежата след речта на Доналд Туск на български

Кой стои зад речта на Доналд Туск?

"Не" значи "не" е лозунг на много кампании срещу сексуалното насилие. Получилата широк отзвук кампания #MeToo, която започна след разкритията за постоянен сексуален тормоз от страна на холивуския продуцент Харви Уайнстийн, също издигна това послание. Жените, разкрили насилниците си, са определени за "Личност на годината" от редакционната колегия на сп. "Тайм". Стотици случаи на сексуален тормоз в европейските институции също излязоха наяве през последните месеци. 

Пресконференцията на Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер (ВИДЕО)

​Юнкер: България има право да стане член на Еврозоната (ВИДЕО)

В този контекст, незапознатите с утвърдителното поклащане на глава в страната ни, което навсякъде другаде значи "не", явно не разбират шегата. В рекламното видео на българското председателство на Съвета на Европейския съюз това така и не става ясно за незапознатите зрители, към които на практика е насочен, допълват от ClubZ.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си