На място пристигнали три линейки

Шестима души пострадаха при верижна катастрофа край тунела "Топли дол" на автомагистрала "Хемус".  Шофьорът, предизвикал катастрофата, бил дрогиран.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

 Малко преди 9.00 часа сутринта Пламен Петров, който работи като шофьор на "Пътна помощ", пътувал към София. На метри след тунела спрял, защото имало задръстване.

В този момент в неговия автомобил се ударила кола, в която пътували двама мъже. Всички слезли, за да видят щетите по автомобилите си, а в този момент в тях се ударил трети автомобил. 

На място пристигнали три линейки. Двамата мъже от колата, оказала се в средата на верижната катастрофа, са откарани в университетската болница "Света Анна" в София, няма опасност за живота им. В кръвта им обаче са открити следи от наркотично вещество. 

Тир излетя от мост и падна в река (ВИДЕО)

По информация на NOVA двамата са употребили хероин. Според експертитите - употребата му преди сядане зад волата сериозно  увеличава опасността от предизвикване на катастрофа. 

Само през миналата година броят на шофьорите, седнали зад волата след употребата на наркотици, се е увеличил четири пъти. Повечето от дрогираните са на възраст между 19 и 24 години. 

 Получават ли адекватни присъди убийците с автомобили – разговор с Румяна Чобанова, която изгуби съпруга си в катастрофа на „Хемус” миналата година. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.