Румен Радев вече разкритикува обсъждането на подобно събитие без негово знание

Министър-председателят Бойко Борисов и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха в телефонен разговор идеята за среща в България между  лидерите на европейските институции и на Турция.

Меркел: Благодаря на България, че пази външната граница на ЕС с Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според премиера такава среща може да нормализира диалога между Европейския съюз и южната ни съседка. Това според Борисов е от взаимен интерес.

Ердоган пък поздрави министър-председателя с официалния старт на европредседателството ни, уточняват от правителствената пресслужба.

Темата за среща ЕС – Турция беше един от основните акценти при посещението на германския канцлер Ангела Меркел преди дни в България.

Радев: Парламентарната република атрофира (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Приветствам инициативата на българския премиер заедно с председателя на ЕК и на Комисията да се срещнем с президента на Турция и да говорим открито по всички въпроси“, заяви федералният канцлер.

На пресконференцията си в сряда по повод една година като президент Румен Радев подчерта, че не е нормално български премиер и германски канцлер да съобщават за визита на чужд президент и Радев да разбира от медиите за това.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.