"Ако има референдум, той трябва да е "за" или "против" да пребиваме жените и децата", каза премиерът

„Ако има референдум за Истанбулската конвенция, той трябва да бъде ясно разписан – „за” или „против” да пребиваме жените и децата в България. Всички останали текстове, за които говорят – трети пол, гей бракове - изобщо не фигурират в нея”.

Гласуването на Истанбулската конвенция се отлага

Така премиерът Бойко Борисов коментира внесеното в деловодството на Народното събрание искане от БСП за провеждане на референдум с конкретен въпрос трябва ли българският парламент да ратифицира Истанбулската конвенция.

Църквата в остър спор с правителството за Истанбулската конвенция (ОБЗОР)

„Аз винаги съм работил в диалог с всички и затова помолих колегите да не бързат с вкарването й в зала, а да направим още веднъж обсъждане. Да видим тези псевдоносители на морал, които изприказваха толкова глупости през последните дни”, каза още премиерът.

„Убеден съм, че като държава с морал и хуманност не може да не защитим жените и децата. От БСП са двулични - в Европа говорят едно, а в България гласуват друго. Ще приемем конвенцията с резерви, така че всички да са спокойни. Жалко е в България да страхуваш хората, а в Европа да се правиш на европеец”, заяви Бойко Борисов.

ЗА 1 ГЛАС: Истанбулската конвенция не мина през парламентарна комисия

„Конвенцията касае защита на слабите, защита на жените и децата. Всичко останало съм готов текст по текст да го приемем с резерв, така че да не може да влиза в сила в България, за да са спокойни всички”, категоричен бе премиерът.

Той коментира и отхвърления вот на недоверие към кабинета. По думите му БСП са го поискали във времето, когато правителството е най-заето покрай европредседателството.

Кабинетът „Борисов 3” оцеля след вота на недоверие

"Това е просто един начин да ни изложат", каза министър-председателят.

"Благодаря на колегите, които подкрепиха вота. Оттам нататък имаме планове, които ще изпълняваме", допълни той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.