Нападателят е открил стрелба близо до сградата

Иранските сили за сигурност простреляха и раниха мъж, който се опита да нахлуе в сградата на президентството в центъра на столицата Техеран, съобщиха местни медии, цитирани от БГНЕС.

„Лице с дълго наметало се опита да разбие вратите на президентството и беше предупредено от охраната”, съобщи зам.-губернаторът на Техеран Мохсен Насж-Хамедани за агенциите Фарс и Тасним.

Иран, Турция и Русия започнаха консултации за съдбата на Сирия

„На лицето беше попречено да продължи и беше ранено от полицейски изстрели”, каза Насж-Хамедани и добави, че властите се опитват да установят самоличността и мотивите на извършителя. Тасним предаде, че е получила телефонни обаждания от свидетели, които казали, че мъжът носел мачете.

САЩ класифицираха страните в света според риска за пътуване в тях

Агенция ТАСС съобщи, като цитира Фарс, че мъжът е открил стрелба до сградата на президентството. По уточнени данни неизвестният нападател е започнал да стреля на входа на сградата, охраната го е обезвредила и предала на полицията.

Иран забрани преподаването на английски в началните училища

Някои ултраконсервативни активисти в Иран носят дълги наметала по време на протестите срещу Запада или за да реагират на обиди към исляма, като символ на решимостта си да защитават каузата си до смърт. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.