Те са осигурявали СИМ карти и автомобили за похитителите

Пуснаха на свобода всички задържани за отвличането на Адриан Златков. Цената на тази свобода е 10 хиляди лева. Това постанови съдът за трима от задържаните. Това са Ивайло Борисов-Ториното, Здравка Стефанова и Георги Джамбазов. За Мартин Марков гаранцията е 5 хиляди. 

ЕКСКЛУЗИВНО: Бащата на Адриан Златков пред NOVA (ВИДЕО)

Според прокуратурата четиримата са осигурявали СИМ карти и автомобили за похитителите. 

Първоинстационният съд ги остави в ареста, но според апелативните съдии всички те могат да излязат на свобода, ако платят парична гаранция. 

Четирима души - с обвинение заради отвличането на Адриан Златков

"Трудно се доказват подобен тип деяния. За мене е извършена огромна работа. Имаме подозрения кой е поръчителят за отвличането на Адриан Златков", коментира главният прокурор Сотир Цацаров.  

Златко Баретата не е разпитван за отвличането на Адриан Златков

А според съда има доказателства, че Георги Джамбазов и приятелката му Здравка са били в Сърбия по времето на преговорите за откупа на Адриан Златков. Двамата са обвинени, че именно те са набавили картите, през които е преминавала комуникацията за откупа с бащата на Адриан. Нямало обаче доказателства, че съобщенията за откупа са изпратени именно от СИМ картите, купени от обвиняемите. За Ториното и Марков също нямало достатъчно конкретни доказателства. Били косвени. И по-скоро базирани на съвпадения. Имало следа и към поръчителя.

ОТВЛИЧАНЕТО НА АДРИАН ЗЛАТКОВ: Ще останат ли в ареста задържаните?

Припомняме, че Адриан Златков беше отвлечен на 30 август миналата година близо до дома си. 11 дни по-късно той беше освободен, след като семейството му плати откуп. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.