Йоан Матев иска да бъде преместен в Софийския затвор

Йон Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. , иска да бъде преместен от следствения арест в Софийския затвор. Причината - здравословни проблеми, за които в затворническата болница щели да се погрижат по-добре.

На първото заседание по делото срещу него не бяха разпитвани свидетели, а само се решаваше дали да се върнат материалите в прокуратурата или не.  

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Съдия Руси Алексиев уточни, че по принцип след приключване на разследването и внасяне на обвинителния акт в съда задържаните се местят от следствения арест в затвора, съобщи „24 часа”. Адвокатите на Матев поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата, тъй като не им били предявени веществени доказателства. Съдията обаче каза, че това не е истина, предявяването е станало на 12 ноември 2017 година.

Нов опит за старт на делото срещу обвиняемия за убийството в Борисовата градина

Майката и бащата на убития Георги поискаха "кръвнина" от  400 000 лв. Съдът допусна гражданските им искове като обезщетение за причинени болка и страдание. Родителите се очаква да бъдат и първите разпитани по делото и ще бъдат призовани за заседанието по същество на 12 април.

САМО ПО NOVA майката на Йоан Матев: Синът ми е невинен! (ВИДЕО)

БГНЕС припомня, че през ноември прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

Адвокатът на Йоан Матев: По оръжието няма негови отпечатъци (ВИДЕО)

Кой пречи на процеса срещу Йоан Матев?

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците и социалните си контакти.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.