35-годишният Иван вдигна десетки полицаи на крак

35-годишният мъж от тополовградското село Орешник, който се барикадира в дома си и стреля по полицаи, притежавал законно оръжие - пистолет и две пушки. Разрешителното му било издадено от друга страна членка на Европейския съюз. Това каза в ефира на „Здравей, България” директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков.

Мъж се барикадира в дома си и стреля по полицаи в Хасковско (ВИДЕО)

Снимка: Дарик - Хасково

В акцията по задържането на мъжа, който е служил във френски легион, участваха повече от 80 души. Мащабната операция се провела, за да не пострадат полицаи, граждани или самият арестуван, обясни Цанков.

В началото полицията посетила дома на Иван Пачалиев по преписка на Софийската районна прокуратура за заплаха към друг човек. Тогава той се барикадирал в къщата и заплашил служителите на реда с оръжие.  

Установено е, че той изключително добре борави с огнестрелно оръжие. Бил е обучен във френския легион, а може би и от български институции”, съобщи още Цанков.

Хората в Орешник са учудени от неговите действия. Споделят, че след смъртта на родителите си, Иван живеел сам. Понякога стрелял с оръжията си, но никога не е бил заплаха за околните.

Няма данни да е бил освидетелстван.

В сряда беше извършено щателно претърсване на имота на Пачалиев.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на мъжа, а мярката му за задържане под стража да бъде удължена до 72 часа.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.