Според тях тя е нереалистична

Пет града в Германия не одобриха днес идеята да предоставят безплатен обществен транспорт, за да се подобри качеството на въздуха, определяйки я като нереалистична, предаде ДПА.
Берлин е подложен на натиск да изпълнява европейските норми за чистотата на въздуха и да избегне глоби, съобщава БТА.

Пускат нощен градски транспорт в София

Никоя община не предложи напълно безплатен обществен местен транспорт, каза кметът на Бон Ашок Шридхаран след обсъждания между петте града и министерството на околната среда.
Петте града, в които щеше да се изпробва планът, са Бон и Есен в провинция Северен Рейн-Вестфалия, Манхайм, Ройтлинген и Херенберг в провинция Баден-Вюртемберг.
На въпроса дали идеята би могла да бъде тествана поне в един град Шридхаран отговори: "Мисля, че това е доста нереалистично."

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от колите

Равнищата на замърсяване на въздуха, определени от ЕС, все още са надвишавани в близо 70 германски града, като най-засегнати са Мюнхен, Щутгарт и Кьолн, според официален доклад.
Петте града обаче обещаха до средата на март да представят предложения на министерството на околната среда, как да бъде подобрен въздухът.

Химикалите в сапуна и боите замърсяват въздуха колкото колите

Основната цел е шофьорите на дизелови автомобили да започнат да ползват градския транспорт, каза кметът на Ройтлинген Барбара Бош. Говорител на министерството уточни, че идеята за безплатен градски транспорт все още не е зачеркната от дневния ред.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.