"Никой днес не си даде отговор защо водим този дебат", коментира той

Дали днес опозицията не обслужва някой от кандидатите, които тогава са участвали в това съревнование за ЧЕЗ. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите, предаде репортер на БГНЕС.

Петкова: Никой от правителството не знаеше изхода по сделката за ЧЕЗ

„Това, което чухме от политиците е както винаги да изместим темата- една чисто търговска сделка я превърнахме в политически проблем. Никой днес не си даде отговор защо водим този дебат“, смята Цветанов.

От 2010 г. службите за сигурност са следили процеса около продажбата на ЧЕЗ

„Нямаше да го водим, ако 2002-2004 г., когато са се водили разговори и са се взимали решения, в които БСП са участвали и не са се противопоставили. През 2004 г. при извършването на приватизацията се приватизираха 67%. При оставането на тези 33% някой може ли да каже каква е защитата на държавата- умишлено бездействие или умисъл да загубим националния си интерес“, заяви Цветан Цветанов.

Остри реплики по време на изслушването на Гинка Върбакова (ВИДЕО)

Той попита защо БСП не са защитили интереса, когато имали възможност. Искате да превърнете една сделка, която се случва в Чехия, в политически проблем, добави Цветанов.

Нинова: Трябва да чакаме благоволението на Гинка Върбакова ли?

От своя страна Корнелия Нинова призова Цветанов да каже поименно кого защитава БСП.

„Тези обвинения, които ръсите постоянно, отново ще ви заведат в Страсбург. Искаме да кажете и кои са гадовете, които искат да свалят правителството.Когато се произнасят присъди в парламента, няма да останем повече", каза още Нинова след, което тя и други членове на комисиите от БСП напуснаха заседанието. 

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Експерт: Най-вероятно БЕХ ще придобие 3-4% от ЧЕЗ

Гинка Върбакова: Политизирането на продажбата на ЧЕЗ се сатанизира (ВИДЕО+СНИМКИ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.