Откъртени бяха и части от покриви на сгради

Силен вятър в почти цялата страна. На места събори дървета и клони, табели и покриви. Няма пострадали хора.

Сбъднаха се прогнозите  и поривите на вятъра днес надхвърлиха 90 км в час в Кюстендил. 83 бяха измерени в столицата, 72 км в час в Кърджали. Ветровито беше в цялата страна. Ще продължава да духа силно и в следващите и в нощните часове. А вятърът днес нанесе  материални щети.

Аварийни екипи почистват паднали клони и дървета в столицата

Вихрушката в София повали десетки дървета. Ураганният вятър събори огромно дърво в Докторската градинка. На метри от пейки и пешеходна алея. Поривите буквално са изтръгнали дърветата.

Топлото време напълни местата за отдих, които обаче се оказаха опасни. В парка „Заимов” вятърът изтръгна висок бор. Дървото е паднало върху близкия паркиран автомобил, като по чудо няма пострадали хора.

Поривите счупиха стъклата в жилищни сгради.

ТОТАЛНА СМЯНА НА ВРЕМЕТО: Къде и кога ще вали сняг?

Халата събори дори масивна информационна табела на метрото. При всички инциденти няма пострадали хора. Екипи на "Аварийна помощ и превенция" отстраняват щетите.

От Столичната община напомнят да внимаваме, когато се движим на открито, както и да обезопасим незакрепените предмети по тераси и прозорците, а изпълнителите на строителните обекти  да проверят състоянието на оградите, крановете и скелета.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.