Той не спомена Иран в съобщението си

Премиерът Бенямин Нетаняху заяви в сряда, че Израел ще попречи на враговете да се сдобият с ядрени оръжия, след като военните му признаха, че са извършили въздушно нападение през 2007 г. срещу обект, за който са подозирали, че е сирийски ядрен реактор, съобщава БГНЕС.

Радев призова за повече прагматизъм в отношенията между България и Израел (ВИДЕО)

"Израелското правителство, (израелската войска) и Мосад (разузнавателната агенция) са възпрепятствали Сирия да развие ядрени способности и те заслужават уважение за това", написа Нетаняху в Туитър.

Служител на френско консулство прекарвал оръжия за палестинците

"Израелската политика е била и продължава да бъде последователна - да не позволяваме на враговете ни да придобиват ядрени оръжия".

„Хизбулла“ пусна военна компютърна игра, битките са в Сирия (ГАЛЕРИЯ)

Първите коментари на Нетаняху, свързани с признанието на Израел по-рано през деня, сложиха край на продължилото повече от 10 г. мълчание на властите, свързано с нападението, въпреки че винаги масово се е смятало, че Израел е извършил удара.

ООН: Намалява шансът за мир в Близкия изток

Признаването, заедно с огласяването на нови разсекретени документи,свързани с нападението, са признак, че Израел засилва предупрежденията си заради присъствието на своя основен враг Иран в съседна Сирия. Нетаняху също многократно призова за промяна или отказ от ядрената сделка между световните сили и Иран за 2015 г. Премиерът обаче не спомена Иран в краткото си съобщение в Туитър.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.