Практиката се среща в малките градове на Китай и Тайван

Висока музика се носи от тонколоните, стриптизьорки се поклащат в ритъм, а хората наоколо им подсвиркват. Това представляват погребенията в някои части на Китай.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

В началото на годината Пекин за пореден път наложи ограничения на еротичните танцьорки по погребения, сватби и ритуали. Властите определиха традицията като „неприлична и вулгарна” и се заканиха със сурови наказания... безуспешно. 

Така те се надяват така да привлекат повече гости на погребението. Многото опечалени са знак на уважение към покойника.

Според друга теория тази практика може да се свърже с възхвалата към възпроизводството.

„В някои местни култури чрез еротичния танц се изразява желанието на починалия да бъде благословен с много деца”, обяснява университетският професор Хуанг Джянзънг.

На наемането на стриптийзьорки може да се гледа и като на признак за благополучие и богатство. На погребенията често присъстват и актьори, певци и комедианти, които забавляват присъстващите.

Традицията се спазва предимно в селските райони на Китай, но е по-често срещана в Тайван, откъдето всъщност произхожда. Но дори там тя се практикува предимно в малките градове и се движи в сивата зона между легалното и нелегалното.

Миналата година в Тайван се проведе бляскаво погребение на местен политик с 50 полуголи танцьорки, качени на джипове. Това било и предсмъртното желание на покойника.

А китайското правителство не спира борбата с необичайната традиция. Пред 2006-а шефовете на пет трупи със стриптийзьорки бяха арестувани след погребение на фермер. А наскоро Министерството на културата обеща парична награда за гражданите, които докладват на специално създадената гореща линия за неприлични прояви.

Автор: Гергана Тенева

Вижте още любопитни галерии:

13-те най-обсъждани теми в интернет за 2017-а

Най-въздействащите снимки за 2017-а (ГАЛЕРИЯ)

Скандали, гафове, първи дами и годежи през 2017-а

Най-големите Photoshop гафове през изминалата година (ГАЛЕРИЯ)

20 звезди, които се показаха без грим (ГАЛЕРИЯ)

13 восъчни фигури на звезди – пълен провал (ГАЛЕРИЯ)

11 звезди с дефекти във външността, за които може би не знаехте

16 доказателства, че никога не бива да вярваме на Instagram (СНИМКИ)

Актриса разгневи фенове със снимка в Instagram (СНИМКИ)

15 снимки, които разкриват лъжите в Instagram (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.