Блясъкът на Холивуд беше завинаги помрачен от стотици обвинения към продуценти, режисьори и актьори

Ще запомним отминаващата година с един от най-големите скандали, разтърсвали някога меката на богатите и известните. Блясъкът на Холивуд беше завинаги помрачен от стотици обвинения към продуценти, режисьори и актьори за сексуален тормоз. След години мълчание жертвите проговориха, а казаното от тях смрази света.

Харви Уайнстийн напусна Гилдията на филмовите режисьори

2017-а беше и годината на първите дами - ярки, ексцентрични и разчупващи стереотипите. И още - един годеж, който разби сърцата на милиони жени по целия свят. Под светлината на прожекторите беше "горещо" цели 12 месеца.

ИЗПОВЕДТА НА САЛМА ХАЙЕК: Харви Уайнстийн е чудовище

Холивуд вече никога няма да бъде същият, след като през октомври беше разкрита една от най-добре пазените му тайни. Разследване извади на светло осем извънсъдебни споразумения, сключени след обвинения за сексуален тормоз срещу влиятелния филмов продуцент Харви Уайнстийн. Жените твърдят, че магнатът ги е канил в хотелската си стая, за да обсъждат бъдещи роли. Там обаче ги посрещал по халат и с покана за масаж. Десетки актриси лавинообразно започнаха да сипят същите обвинения към Уайнстийн. В списъка попадат имена като Гуинет Полтроу, Салма Хайек и Анджелина Джоли. Скандалът доведе до уволнението на продуцента от собствената му филмова компания, а самият той постъпи в клиника за лечение.

Ново обвинение в сексуално посегателство срещу Кевин Спейси

Случаят се превърна в синдром, отворил бездънен кладенец от обвинения за сексуално посегателство и срещу други холивудски величия, сред които Кевин Спейси, Дъстин Хофман, Оливър Стоун и Стивън Сегал. Милиони жени от цял свят признаха, че са насилвани сексуално, а хаштагът „metoo” беше определен като "най-бързо разрастващото се социално явление от десетилетия насам". Така скандалите, разтърсили филмовата индустрия, доведоха до сексуалната контрареволюция на света.

ГРАНДИОЗЕН ГАФ: Сбъркаха кой печели „Оскар“ за най-добър филм (ВИДЕО+СНИМКИ)

На този фон един друг скандал с адрес „Холивуд” бързо беше забравен. Мястото - 89-тата церемония по раздаването на наградите „Оскар”. Докато екипът на "Ла ла ленд" благодареше за наградата, на сцената настана хаос. Оказа се, че в ръцете на Уорън Бийти е попаднал грешния плик с името на победителя. Случаят беше определен като безпрецедентен гаф - най-големият в историята на наградите.

„Мис България” 2017 пред NOVA: Имам силно присъствие, носът остава на заден план

Скандали и гафове не липсваха и на родна земя. Часове след като короната беше поставена на главата на 24-годишната Тамара Георгиева, социалните мрежи избухнаха със стотици гневни коментари по адрес на софиянката. Според някои конкурсът е бил предварително нагласен, а според други победителката няма необходимите качества. Най-остро критикуван беше носът на новата „Мис България”. Разследване на сайта "Лентата" показа, че нито един публично известен член на журито не е гласувал за Тамара, освен организаторката на конкурса. Със случаят се зае дори прокуратурата.

Новата "Мис България": Не, аз не съм грозна в никакъв случай (ВИДЕО)

И като стана дума за носителки на титли, връщаме се зад океана, където на 20-ти януари Америка се сдоби с може би най-ексцентричния президент в историята си. Но далеч по интересна за светските хроникьори се стори новата стопанка на Белия дом. За първи път в него се настани бивш модел на бельо и бивша „Мис Вселена” и „Мис бикини”. Главозамайващият възход на Мелания Тръмп от малкото словенско градче Севница до Белия дом беше сред най-обсъжданите световни събития през 2017-а.

Разходката на Брижит Макрон и Десислава Радева из Париж (СНИМКИ)

В клуба на "първите дами" тази година се присъедини и 64-годишната бивша учителка Брижит Макрон. Съпругата на френския президент Еманюел Макрон стана световноизвестна не само с това, че може да му бъде майка, а и с дължината на роклите си - или по-скоро с липсата на такава.

Копира ли първата ни дама стила на Мелания Тръмп? (СНИМКИ)

Под светлината на прожекторите, пък макар и предимно българските, през годината попадаше и родната първа дама. Нито един тоалет, прическа или пост във Facebook на Десислава Радева не оставаха незабелязани.Най-бурни реакции обаче предизвикваше външният вид на първата ни дама. Критиците често обвиняваха Радева, че не спазва протокола при официални срещи.

Друга Деси и друг президент обаче направо взривиха медиите и обществения интерес. Бившият държавен глава Росен Плевнелиев и синоптичката на NOVA Деси Банова признаха в ефир, че са влюбени, обикалят света и искат да се държат за ръка дори в мола.

ЕКСКЛУЗИВНО: Първо ТВ интервю на Банова и Плевнелиев като двойка (ВИДЕО)

И като говорим за любов - челното място в светските хроники през цялата година беше отредено за друга двойка. Най-добрата ни ракета Григор Димитров и поп звездата Никол Шерцингер предизвикаха истинска еуфория сред феновете, пристигайки в България в началото на февруари. Никол успя да посети Боянската църква, откъдето поздрави своите 3 милиона последователи в Instagram. Отново през 2017-а беше и един от малкото пъти, в които Григор говори публично за връзката си с певицата. Тя пък му върна жеста още същата вечер от сцената на британския X Factor, където е съдия. Слуховете за сватба обаче така и не бяха потвърдени през тази година. Предстои да разберем през следващата.

Принц Хари и Меган - с първа съвместна изява след годежа (ВИДЕО+СНИМКИ)

И като стана дума за сватбени камбани - един от най-желаните ергени вече е в историята. Новината разби милиони женски сърца по света. На 27 ноември глашатай на Бъкингамския дворец и пресата на Острова обявиха „годежа на годината”. На пролет петият по ред в наследяването на британския трон - принц Хари, ще се врече във вечна вярност на американската актриса Мегън Маркъл.

Освен за сватба, през 2017-а кралското семейство се стяга и за бебе. През септември дворецът Кенсингтън официално потвърди, че принц Уилям и Кейт Мидълтън очакват третото си дете. Дали принц Джордж и принцеса Шарлот ще си имат братче или сестриче обаче все още остава загадка.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.