Той беше увековечен заедно със своите сценични образи, които са включени в скулптурната композиция

Първата в света статуя на известния британски певец и композитор Дейвид Бауи беше открита в английския град Ейлсбъри.

Марки с Дейвид Бауи бяха пуснати в стратосферата

Бронзовата скулптура "Земен пратеник" ("Earthly Messenger") беше издигната в самия център на града, с който е свързана творческата кариера на изпълнителя. Точно там  през 1971 г. той представя своя четвърти студиен албум "Hunky Dory", а през 1972 г. - петия "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".

Продадоха на търг кола на Дейвид Бауи

Бауи беше увековечен заедно със своите сценични образи, които са включени в скулптурната композиция. На преден план певецът е представен с най-популярното си алтер его Зиги Стардъст. За радост на почитателите на британския музикант неговите песни ще звучат на всеки час от монтираните над статуята колонки.

Дейвид Бауи е най-популярният записващ изпълнител за 2016 г.

Паметникът е дело на скулптора Андрю Синклер, който е използвал маската от лицето на Бауи, направена по време на снимките на "Човекът, който падна на Земята", за да възпроизведе действителна прилика. Композицията представя Дейвид Бауи, който небрежно наблюдава своите превъплъщения през годините. Стойността на произведението е близо 142 000 щатски долара.

2016 г. започна и свършва със смърт на легендарни музиканти (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дейвид Бауи почина на 10 януари 2016 г. на 69-годишна възраст в Ню Йорк от рак на черния дроб. Продал е над 136 милиона албума и е включен в топ 10 на най-успешните музиканти в историята на популярната музика във Великобритания. През 2004 г. списание "Ролинг стоун" го постави на 39-о място в списъка на 100-те най-велики рок-музиканти на всички времена и на 23-о място в класацията на 100-те най-велики певци на всички времена.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.