За какво общината е изплатила авансово 1 400 000 лв.?

ГЕРБ със сигнал до прокуратурата срещу кмета на Мездра. От управляващата партия искат оставката на Генади Събков, издигнат от БСП.

Депутати настояват Събков да обясни, къде са отишли 2 милиона и 600 хиляди, които общината е получила от възстановеното ДДС по проект за пречиствателна станция. Според сигнала до прокуратурата, също докато Събков е бил заместник-кмет, синът му едновременно учел в Шотландия и взимал земеделски субсидии за заеми, наети от общината.

Зала "Фестивална" - глътка въздух за спорта в София? (ВИДЕО)

„Ще ви покажа какво е състоянието на така очакваната и бленувана зала от хората в Мездра. Виждате състоянието й и къде са преведените милион и 400 хиляди лева. Но само ще се върнем 2016 година, когато кметът издава удостоверение за правилно разходване на средствата и за добро изпълнение на дейностите на изпълнителя”, заяви Александър Иванов от ГЕРБ.

МЕЖДУПАРТИЙНИ ДРЯЗГИ: Още обвинения и контраобвинения между ГЕРБ и БСП

„Излишно е да коментирам, че няма нито едно вярно число, в обвиненията, които чух и се запознах наскоро, изнесени от народни представители. Не знам кои са им информаторите, но трябва бързо да ги сменят”, каза кметът Събков.

От ГЕРБ взеха на прицел кмета на Сопот (ВИДЕО)

„В никакъв случай! Напротив! Разчитам прокуратурата да си свърши работата докрай. Това го чакам от 2 години”, отговори той на въпрос дали се притеснява от прокуратурата.

По казуса "Сопот" Антон Тодоров информира, че късно снощи, след заседание на структурата на БСП в града, зам.-кметът Николай Новаков е изгонен от партията, а кметът Деян Дойнов е напуснал със скандал БСП.

Две поредни седмици от ГЕРБ изнасят факти за лошото финансово състояние и управление на Сопот.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.