В същото време от опозицията повдигнаха въпроса за ЧЕЗ

В парламента подадоха нов сигнал срещу кмета на Мездра. От ГЕРБ твърдят, че за две години управление, издигнатият от БСП Генади Събков е сменил половината служители в общината.

ГЕРБ внася сигнал до прокуратурата за "Мездрагейт" (ВИДЕО)

Управляващата партия твърди, че повечето нови назначения били свързани с роднини на кмета. Още вчера от ГЕРБ поискаха оставката на Събков и сигнализираха прокуратурата за финансови злоупотреби. Опозицията пък, вижда в обвиненията опит за отвличане на вниманието от казуса с ЧЕЗ. Те поискаха отчет от енергийния регулатор – ще има ли скок в цената на тока?

От ГЕРБ взеха на прицел кмета на Сопот

„Голяма част от тези хора са назначени без какъвто и да било конкурс – голяма шуробаджанащина на чисто партиен принцип, както БСП го умее. Знаете ли къде работи жената на Георги Събков? В банката, която обслужва община Мездра.”, каза Красен Кръстев от ГЕРБ.

Няма да закриват Комисията по досиетата

„Дават Ви една схема, за да не се показва истинският проблем на обществото, а той е предстоящото увеличение на цените за електроенергия. Поисканото увеличение, може би е в двуцифрени размери - нека КЕВР да се произнесе”, отвърна от своя страна Георги Свиленски от БСП.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.