Защо третият мандат на Виктор Орбан е важна тема и за България?

Събитията от седмицата коментира в „Събуди се” Георги Марков – депутат от ГЕРБ от гражданската квота, бивш конституционен съдия, адвокат, бивш юрисконсулт на Столичната община.

Победата на Орбан - предупреждение за буря, отправено към Брюксел

Марков от години живее и в Унгария. Преди седмица Виктор Орбан отново получи мнозинство в парламента. Защо третият мандат на непокорното дете на ЕС е важна тема и за България? Той не иска мигранти, не иска квоти, настоява за Европа на нациите, за Унгария – на християните.

ИЗБОРИ В УНГАРИЯ: Партията на Виктор Орбан отбеляза убедителна победа

„Орбан пръв 2015 г. затвори границата за мигранти, след това изгради втора стена. Тезата му е различна от тази на Меркел – а именно, че никога ислямът няма да стане част от Унгария. Той не допусна това, което се случи в Германия, а то е показателно за провалената политика на Западна Европа”, коментира Марков.

„Нещата в Европейския съюз не са толкова драматични, че да се разпадне. Той стана по-слаб, защото най-силното му нещо беше редът и законността. Бяха допуснати милиони нашественици да минат през границите на суверенни страни, извършвайки престъпления. Започнаха атентати и стана тази война с ИДИЛ. Загинаха невинни хора и това отслаби ЕС”, на мнение е Георги Марков.

Целия разговор с него гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.