През изминалата седмица първата ни ракета достигна до полуфиналите на Мастърс турнира в Монте Карло

Григор Димитров призна, че в момента се чувства в добра форма и се надява да продължи със силните изяви на клей и на турнира в Барселона. През изминалата седмица първата ни ракета достигна до полуфиналите на Мастърс турнира в Монте Карло, където бе спрян от световния номер 1 Рафаел Надал, който впоследствие триумфира и с титлата, пише БГНЕС.

Гришо запазва петата си позиция в световната ранглиста

„Чувствам се по-добре, играейки на клей в сравнение с миналата година. В последните години не съм имал сериозни травми и съм в добра форма. Отслабнах с няколко килограма, които вече успях да възстановя. Продължавам да тренирам усилено и вярвам, че в момента мога да прекарам часове на корта, което е едно от най-позитивните неща“, коментира Димитров на пресконференция.

Гришо не успя да пребори Надал в Монте Карло

В Барселона Григор е поставен под номер 2 в схемата и ще започне директно от втори кръг, където негов съперник ще е победителят от двубоя между Жил Симон (Франция) и квалификанта от Беларус Иля Ивашка. Пред Димитров се открива възможност и за нов сблъсък с Надал, с когото могат да премерят сили на финала.

Гришо преодоля Гофен, отива на полуфинал в Монте Карло

„Двамата се познаваме отлично. Знаем силните и слабите си страни. Трудно е да изненадаш някой като него. Трябва да правиш всичко много добре и да си постоянен, когато си срещу него. Лично аз се наслаждавам на битките с Надал. Знам, че няма да получа нито една лесна точка. Той ме победи в Монте Карло, но сега съм по-добре. Там имах проблеми с рамото, това ми бяха първите двубои на клей. Сега се надявам да получа нова възможност. Тялото ми е на 100% възстановено“, допълни хасковлията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.