Кметицата на „Младост” искала подкуп не само от Александър Ваклин

Освен Александър Ваклин, и други хора са били изнудвани от кмета на „Младост” Десислава Иванчева. Тя искала пари, за да се реализират определени проекти. Това каза в кулоарите на парламента председателят на Комисията за борба с корупцията и незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Той отказа да посочи броя и имената на бизнесмените, които са алармирали органите за нередности в районната община.

Иванчева за Ваклин: Дори не се сещам кой е този (ВИДЕО)

Как ще оцени доказателствата е вече работа на прокуратурата. В момента, в който лицата са задържани, ние просто запазихме местопроизшествието. Нямаме други правомощия”, поясни председателят на антикорупционния орган в коментар на акцията по задържането на Иванчева с подкуп.

Той припомни, че сумата, с която тя бе арестувана, е най-голямата задържана от правораздавателните органи у нас.

Георгиев смята, че е необходима промяна в закона с цел разширяване правомощията на комисията, която в момента не може да задържа, нито да извършва процесуално-следствени действия.

КАЗУСЪТ „ИВАНЧЕВА”: Нови детайли за ареста (ОБЗОР)

Искаме да имаме възможност поне да задържаме, защото в тази акция ние организирахме всичко - експлоатирахме СРС-та, участвахме в цялото разследване по събиране на доказателства и в един момент не можахме да я арестуваме”, обясни Георгиев.

Той бе категоричен, че акциите по задържането на корумпирани хора с власт ще продължат. Дали те щели да бъдат показни зависело от това къде ще се извършват арестите.

Няма чадър над никого. Всеки един случай бих разследвал”, категоричен е шефът на КПКОНПИ.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.