Той им дава възможност да намерят работа в над 20 български и международни компании

Кариерен форум дава възможност на хора с увреждания да намерят работа в над 20 големи български и международни компании. Събитието, което е под надслов „Равенството значи повече”, се провежда за първи път в България и помага за интеграцията на хората в неравностойно положение.

ДАРИ БАЛНА РОКЛЯ: Инициатива помага на младежи без родители

28-годишният Валери губи 80% от слуха си като дете заради лекарска грешка. Преди седем години тръгва от родния Димитровград за София, за да учи. Мечтае да бъде учител по физкултура. Но по думите му никой не търси човек като него, защото не вярват, че може да се справи.

След като остава безработен за период от 2 години, той открива неправителствената организация „Джамба”. Преди 4 месеца те му намират работа като продавач-консултант в голям магазин за спортни стоки.

Въвеждат улеснения за хората с увреждания

Сега Валери се чувства на място. Спортува с колегите си и често ходят заедно на планина. Освен на Валери обаче, за последната година екипът на „Джамба” е намерил работа на повече от 50 души с увреждания.

Добрата новина е, че броят на компаниите, които се включват в интеграцията на хора с увреждания, постоянно се увеличава. Най-адаптивни за хората в неравностойно положение се оказват IT технологиите и финансовият сектор. А кандидатите с физически увреждания лесно се реализират в ръчния труд. 

Репортер: Габриела Андреева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.