Очакват се задръствания и закъснение на градския транспорт

Очакват се задръствания и закъснение на градския транспорт в цяла София. Причината са пристигащите делегации на лидерите на държавите от Западните Балкани.

Историческа среща в София и решаващ ден за Западните Балкани

От Столичната община призовават жителите на града да не използват личните си автомобили за придвижване, като вместо това изберат градския транспорт.

Той ще закъснява, но от Центъра за градска мобилност имат план за наваксване на разписание, увериха от общината.

Как започна срещата на върха в София? (ВИДЕО)

По повод председателството затворени за движение на автомобили ще бъдат улици и булеварди в центъра на София и квартал "Лозенец" и в района на хотел "Маринела", където ще отседнат делегациите. Ще бъде ограничено паркирането и пред Националния исторически музей, хотелите "Хилтън" и "Балкан".

През целия ден напълно спряно ще бъде движението на автомобили по бул. "Витоша", между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков".

ПОСЛАНИЯ ОТ ЕС: Евролидерите писаха на кирилица (ВИДЕО)

Движението ще бъде усложнено и заради протеста на превозвачите. Около 100 камиони 70 автобуса ще бъдат разположени по софийските улици.

В четвъртък срещата на върха ЕС – Западни Балкани навлиза в решаващия си ден и лидерите реално сядат на масата на преговорите. NOVA ще следи събитията в специално студио и ще информира зрителите си за случващото се през целия ден.

Nova.bg ще излъчи на живо пресконференцията на участниците в срещата, която ще започне в 15.00 ч.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА НА ВЪРХА ЕС-ЗАПАДНИ БАЛКАНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.