Коментират политолозите Евелина Славкова и Юри Асланов

Последният месец беше богат на събития, в които България посрещаше лидерите на света в София. Последната седмица тази линия продължи, като президентът Румен Радев се срещна с руския президент Владимир Путин. Думите на Радев бяха емоционални, той говореше за възстановаване на отношенията с Русия, а Путин заяви, че очаква Борисов за среща през следващата седмица. Руските медии бяха резки в коментарите си. Ще заслужи ли България като верноподаник на ЕС газовата прошка на Русия, така звучаха някои от анализите в медиите.

Радев и Путин с първи разговор в Сочи (ОБЗОР)

„Смятам, че най-добрата позиция на България е да поддържа връзка с абсолютно всички държави, в това число и с Русия. Така че смятам, че по един или друг начин политиката на президента Росен Плевнелиев изключително много се различаваше от тази, която виждаме в момента, демонстрирана от президента Румен Радев”, коментира политологът Евелина Славкова.

Вицепрезидентът: Посещението на Румен Радев в Русия не целеше да възкреси АЕЦ "Белене"

„Отношенията с Русия, които са сформирани в резултат на решенията на политическия елит на България, винаги са били много противоречиви. Нищо конкретно не се е случило от визитата на Румен Радев. Аз не очаквам и нещо конкретно да произлезе и то визитата на Бойко Борисов, но самият опит да се излезе от това състояние на отношенията, трябва да бъде приветствано”, коментира политологът Юри Асланов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.