Ще се отказва правото на пребиваване в Германия на мигранти, оказали сила срещу полицейски служители

Правителството на най-голямата германска провинция – Бавария, разработва собствен план за ускоряване на процедурите по разглеждане на молбите на кандидатстващите за убежище и депортирането от страната на онези от тях, които получат отказ, съобщава вестник "Der Münchner Merkur", цитиран от Агенция "Фокус".

Най-малко 35 мигранти се удавиха край Тунис

Планът, предложен от министъра на вътрешните работи на ФРГ и лидер на Християнсоциалния съюз (ХСС) Хорст Зеехофер предвижда създаването на специални центрове за първоначален прием на мигранти, в които по ускорена процедура ще бъдат обработвани молбите им за получаване на бежански статут. Оттам насетне мигрантите ще бъдат разпределяни в други съоръжения, но само при условие, че имат шансове за убежище. Останалите ще бъдат депортирани от Германия.

Хванаха 23 нелегални мигранти, натъпкани в тайник на камион

Планира се също създаването на центрове за временно настаняване на лицата, които се опитват да избегнат извеждането им от страната. Правото на пребиваване в Германия ще бъде отказано на онези мигранти, които създават проблеми в центровете за бежанци или използват сила срещу полицейски служители. Властите в Бавария ще осигурят допълнителни самолети за депортиране на отхвърлените кандидати за убежище.

Задържаха семейство, в чиято къща бяха открити 29 нелегални мигранти

Към настоящия момент за осигуряването на самолетите се грижи федералното правителство в Берлин. Зеехофер подчерта, че ускоряването на процедурите по депортиране на мигрантите ще направи Бавария по- малко привлекателна за кандидатстващите за закрила.

„Бихме искали да станем образец за другите федерални провинции“, подчерта лидерът на ХСС. Планът съдържа и други предложения, като например на кандидатстващите да не им бъдат раздавани пари, а специални карти, с които може да получават храна и дрехи. Съответната инициатива ще бъде разгледана в регионалния парламент в Мюнхен във вторник, 5 юни. Ако бъде одобрен, законът ще влезе в сила в началото на август. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.