Членството на осъдения за педофилия и вече реабилитиран бивш депутат приключи без време и безславно

Оставки в ДПС - двама високопоставени партийци се разделиха с постовете си. Причината е Владимир Кузов и неговото неочаквано членство в Движението. Ден след като то се прочу, ръководството на ДПС се събра на спешно заседание.

Така членството на Владимир Кузов приключи без време и безславно.

Скандалният бивш депутат Владимир Кузов - отново в политиката

„Издадената в нарушение членска книжка на лицето Кузов е невалидна и той не е легитимен член на ДПС”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

За тази книжка се разчу късно вечерта в неделя. Официално самият Владимир Кузов се похвали с нея в понеделник. След кратък смут в ДПС започна проверка.

„Проверката установи, че са нарушени и условията, и редът”, обясни Карадайъ.

Как бивш депутат, осъден за педофилия, започна нова политическа кариера?

Кои условия и кой ред не беше уточнено. Не стана ясно и кой, защо и при какви обстоятелства е намерил Владимир Кузов за подходящ да бъде член на столичната партийна организация в район „Оборище”. Подразбра се обаче, че партията се смята за жертва на сериозна външна интрига.

Последва изключването на партийния шеф в „Оборище” Антон Тепавичаров, а неговият началник - председателят на ДПС в София Нихат Кабил, бе уволнен.

Самият Владимир Кузов още вчера даде да се разбере, че очаква и подобно развитие. Да се запише в ДПС не е първо екзотично политическо действие на осъдения за педофилия и вече реабилитиран бивш депутат от „Атака”. Преди две години той неуспешно опита да се кандидатира за президент, а малко след като присъдата му изтече, се записа на стаж в съда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.