Toй сподели възхищението си от категоричните методи, използвани от Тръмп

Първият дипломат на Великобритания - евроскептикът Борис Джонсън, спомена за възможен "провал" на Brexit и сподели възхищението си от категоричните методи, използвани от американския президент Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

БЮДЖЕТЪТ НА ЕС: Мислят как да запълнят финансовата дупка след Brexit

Агенцията цитира сайта Бъзфийд нюз и изказване на Джонсън на частна вечеря, организирана от консервативна група за натиск. Борис Джонсън заяви, че министър-председателят Тереза Мей ще навлезе във фаза, в която ще се държим далеч по-нападателно с Брюксел.

"Трябва да приемете, че сега нещата може да се провалят. Окей? Не искам никой да изпадне в паника, докато се провалят. Без паника. Накрая всичко ще се уреди", добави британският външен министър.

"Евробарометър": Рекордна подкрепа за ЕС въпреки Brexit

Brexit ще бъде необратим, но може би няма да е такъв, какъвто го искаме, допълни Джонсън. Според него има голям риск кралството да приеме споразумение, което нарушава много "червени линии" в очите на радетелите за безкомпромисен Brexit, какъвто е и той.

По думите му документът може да задържи страната "в орбита около ЕС, в митническия съюз и до голяма степен в общия пазар". "Ако нямате куража да настоявате за независима политика, няма никога да получите икономическите изгоди от Brexit. Никога няма да получите политическите изгоди от Brexit", каза той.

Според първия британски дипломат Доналд Тръмп използва твърди методи в отношенията си с Брюксел.

"Представете си Доналд Тръмп да направи Brexit. Той би се заловил с това, действайки крайно твърдо. Все повече се възхищавам от Доналд Тръмп. Все повече се убеждавам, че има метод в неговата лудост", добави Джонсън.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.   

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес