Как да чуем българския химн на първенството?

Сто квадратни метра екран и 1800 седящи места до Националния стадион „Васил Левски”. България може и да не участва на Световното първенство по футбол, но това не пречи на българите да гледат и да се наслаждават.

Единственият начин да чуеш българския химн на Мондиала е като отидеш на мини световното по футбол. Не в Москва, а в София.

Откриха Световното по футбол в Русия (ГАЛЕРИЯ)

На терена един срещу друг, в първия мач се изправят играчите на „Левски” – в ролята на Саудитска Арабия и отборът на „Олимпия”, който на първенството носи екипа на Русия.

Идеята за турнира е на бившия футболен съдия Богомил Маринов.

„Децата – за тях е голяма емоция да носят екипите, сега, всеки иска да облече на Роналдо фланелката или на Иниеста, но няма значение, важното е да се забавляват”, обяснява Богомил.

В турнира участват 32 отбора и близо 600 деца от цялата страна. И понеже не могат да смогнат на желаещите да играят Бразилия, Франция и Испания, избират чрез жребий.

Котаракът Ахил с първа прогноза за мач от Мондиала в Русия (ВИДЕО)

За световното мислят и възрастните, макар и на работа.

„В предишния офис правехме прогнози за Европейското първенство и хората ги пишеха в ексел по дъската. На мен ми хрумна, че това е тъпо. Ние сме програмисти, все пак”, разказва програмистът Павел Бонев.

За да улесни нещата, Павел създава мобилно приложение. То показва всички мачове в групите, нагласите на другите потребители, както и други неща.  Днес, приложението „Мондиал 18” се използва от всички колеги в офиса на Павел.

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.