Външните министри на ЕС ще направят изявление за изборите в близкоизточната страна след срещата на Съвета на ЕС

Европейската комисия (ЕК) се надява, че Турция под ръководството на Реджеп Тайип Ердоган ще остане партньор на Европейския съюз. Това бе обявено на пресконференция в Брюксел от говорителя на ЕК Маргаритис Скинас, съобщи БГНЕС.

ЦИК: Окончателните резултати от вота в Турция ясни след 10 дни

"Ние се надяваме, че под ръководството на Ердоган Турция ще остане ангажиран партньор на ЕС по такива важни въпроси от взаимен интерес като миграцията, сигурността, регионалната стабилност и борбата срещу тероризма", каза той.

Западни медии: Ердоган спечели нов мандат със засилени правомощия

Според Скинас, външните министри на 28 страни от ЕС ще направят отделно изявление за изборите в Турция след срещата на Съвета на ЕС в Люксембург днес.

Ердоган: На изборите победиха демокрацията и мъчениците на вярата

Ранните президентски и парламентарни избори в Турция се проведоха на 24 юни. Според неофициални предварителни данни, Ердоган печели с 52,5%, а неговият основен опонент, кандидатът на Народнорепубликанската партия Мухарем Индже получава 30,7% от гласовете. В съответствие с приетите по-рано промени в конституцията, след официалното обнародване на резултатите, страната ще премине от парламентарна към президентска форма на управление.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.