Те заплашват, че ако не бъдат изслушани, ще блокират главните пътища с цистерни

Втори ден продължава протестът на търговците на горива. В сряда недоволството им се пренесе пред Министерския съвет.

Търговци на горива са готови да блокират страната

След като във вторник демонстрацията им продължи над 6 часа, ден по-късно те отново са под прозорците на властта. Според тях предвидените банкови гаранции са непосилни и ще ги доведат до фалит. Търговците казват, че не са против ограничаване на сивия сектор, но той не е в малките и средни фирми.

На искането им за среща с властта, се отзоваха депутати от НФСБ. След разговорите стана ясно, че протестиращите са закъснели с исканията си, тъй като крайният срок за предложения по законопроекта, който е приет само на пръво четене, бил изтекъл. Промени по законопроекта вече имало - дори част от текстовете, срещу които е протестът, били ревизирани. Търговците обаче настояват проектът да бъде изтеглен.

Над 100 цистерни на протест в София

Писан е, за да отпаднем ние. Законът е убиец, защото ще ни смачка. Не може да е еднакъв и за малките, и за големите. Защо за монопола не сложат десеткратни норми нагоре”, каза един от демонстрантите.

Предстои среща между вицепремиера Валери Симеонов и протестиращите, на която да бъдат обсъдени исканията на търговците и дистрибутори на горива. Недоволните обаче са категорични, че срещата не отменя планираната блокада и десетки цистерни ще излязат на главни пътища и контролно-пропускателни пунктове в страната.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.