Той заяви, че ще работи за обединение в партията

Румен Христов е новият лидер на СДС. Това решиха делегатите на 23-тата национална конференция на партията. Христов получи с 47 гласа повече от конкурента му Антон Койчев.

СДС избира нов лидер на 7 юли, Лукарски се отказва от битката

Новият лидер обяви, че първата задача е СДС да се върне към голямата политика и обеща на местните структури свободата сами да избират с кого да се коалират на местните избори.

Скубане и бой между симпатизанти и членове на СДС

"Моето желание е за консолидация. Няма да има разделение, защото в последните години оредяха много редиците на СДС и имаме нужда от съвместни действия. Ще работя с всички членове на СДС, без значение дали са гласували за мен или не", заяви Румен Христов.

До избора на нов лидер се стигна след едно от заседанията на Националния съвет, което приключи със скандали и бой. Тогава част от седесарите поискаха оставката на Божидар Лукарски.  

БОЙ И СКАНДАЛИ В СДС: Искат оставката на Лукарски, той не я дава

Лукарски сега е кандидат за зам.-председател на партията. Той постави задача на приемника си да върне СДС в полето на голямата политика през консервативно-патриотичен съюз. Той се обяви срещу партньорство с "Демократична България", в който влизат ДСБ и "Да, България".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.