Столичната община обмисля промени в Наредбата за обществения ред

Мият стъклата ви на светофара – отнасяте глоба. Това предвижда новата Наредба за обществения ред на Столичния общински съвет. Санкция ще бъде наложена, само ако водачът на превозното средство плати на мияча на стъкла. В противен случай контролният орган не може да докаже провинението. 

Вандали отсякоха дръвчета за хиляди левове

„Нашата цел беше да се опитаме максимално да изчистим кръстовището от тези хора, които мият коли. Шофьорите в София, които биха позволили и биха платили да им се измият стъклата, са може би съвсем малко. Въпреки това искаме да предотвратим едно такова деяние”, коментира за "Здравей, България" Иван Илиев, председател на постояната комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Комисии в НС гледат законопроекта за защита от шума

„Ако водачът даде пари, тогава той става ваш съучастник и ще бъде наказан, ако контролния орган прецени, че има извършено нарушение”, поясни той. 

Работната комисия ще разгледа и проблема с шума в градска среда.

Турски шофьор е задържан за подкуп на пътя в Свиленград

„Проблемът е сериозен. Ние го разглеждаме в две направления. От една страна, са съседите, които извършват ремонтни дейности в жилищата си. От друга - това са строежите, които също създават шум. Предвиждат се забрани в определени часови интервали”, каза още Иван Илиев.

Новата наредба за обществения ред и сигурност ще бъде гласувана на 26 юли. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.