Вижте какво показа проверката

Състоянието на пътя и асфалта на мястото на катастрофата в Искърското дефиле са сред основните направления, по които тече разследването. 

Григор Григоров е един от най-добрите действащ рали състезатели в България в момента с множество успехи и спечелени купи. Той провери пътната настилка и коментира опасностите, които крие фаталният завой.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА: Разследващи направиха оглед на автобуса (ВИДЕО)

Състезателят е категоричен, че завоят е много коварен и дори секунда невнимание може да стане тежък инцидент, особено при тежки метеорологични условия, каквито е имало в събота по време на инцидента. 

"Самият завой сам по себе си е много опасен  - имаме спускане, най-вероятно при това време се е стичала река. Освен това завоят е с изнесена на платното мантинела, леко късен апекс, което затваря допълнително и утежнява ситуацията", заяви Григор Григовор.

По негови думи една двойна или тройна мантинела би могла да спаси животи.

Фирмата, извършила ремонта на пътя край Своге, изпрати становище

Григоров обърна специално внимание и на пътната настилка. Категоричен е, че пътният участък привидно изглежда в добро състоения, но му прави впечатление, че асфалтът е доста износен и хлъзгав. Отводняване също липсва на много места.

При проверката са забелязани още критични участъци. Само на 300 м преди фаталния завой има друг, дори по-опасен.

Експерт: Пътната обстановка има скрити дефекти, невидими за шофьора

Григор е категоричен, че институциите трябва да си вършат по-добре работата и да мислят за безопасността на хората, но и шофьорите трябва да внимават много повече.

"Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите. Шофьорите трябва да са много по-внимателни и да не разчитат на знаците и институциите, а да преценяват ситуацията", добави още той.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.