Вижте една история за лекарската професия като призвание

Млад лекар спаси човешки живот, като излезе от болницата с риск да застраши работата си. На 24 август д-р Даниел Дончев решава да помогне на изпаднал в безсъзнание на улицата човек.

62-годишен мъж припада, пресичайки пешеходната пътека. Това се случва в близост до Многопрофилна болница „Св. Анна” в София. Непознати хора отиват да търсят помощ в Спешното отделение. Посреща ги д-р Дончев. Без да се замисли, лекарят тръгва към пострадалия.

Лекарката, която падна от блок в "Люлин", е в съзнание

Според законовите разпоредби лекарите в болниците не трябва да напускат работните си места. През 2017 г. мъж беше блъснат от кола до "Пирогов". Тогава медиците не излязоха, а  пострадалият трябваше да чака линейка.

След този инцидент директорът на болница "Света Анна"  издаде разпоредба - един дежурен лекар от спешния екип да отговаря за района около здравното заведение и да може да напуска пределите му в критични ситуации. В такава попада и д-р Дончев.

Български лекари спасиха мъж с почти спряло сърце (ВИДЕО)

"Винаги, когато се случват такива неща, пред човек стои моралната дилема дали да направи това, което смята за правилно, или да се придържа към установените правила", каза той.

След като преглежда пострадалия, свидетели на инцидента транспортират мъжа с личния си автомобил. Той е стабилизиран и изписан за домашно лечение. 

По думите на д-р Даниел Дончев, ако животът го постави отново в такава ситуация, той ще вземе същото решение. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.