Хората не знаят дали ще могат да се приберат в домовете си

Голям пожар в жилищна сграда в „Студентски град” в София. Няколко жилища са изгорели, но за късмет няма жертви и пострадали. Огънят е тръгнал от сутерена и е стигнал до покрива.

Сградата остава под полицейска охрана и през нощта. Причината е, че утре предстои втори оглед, който окончателно да установи причините за пожара.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ПОЖАРА В ГАЛЕРИЯТА 

На място са пристигнали четири пожарни екипа, които за два часа ликвидират напълно пламъците. 20 души са напуснали сградата сами.

„Установено е, че наистина пожарът е започнал от кухненския блок в сутерена на сградата. Пренесъл се е чрез вентилацията и е обхванал покривната конструкция. Причината тепърва ще се установява, но към настоящия момент бих казал, че е вследствие запалени мазнини”, обясни началникът на Столичната пожарна Веселин Гетов.

Управителят на заведението, от което тръгва огънят, беше на място и даде показания пред разследващите.

Изгорели са четири апартамента. Щетите са големи.

„Във връзка с извършените пожарогасителни дейности вероятно ще има и някакви щети на апартаментите непосредствено под покривната конструкция”, обясни Гетов.

Хората все още не знаят дали ще могат да се приберат в домовете си.

За изминалото денонощие са станали 73 пожара, два от тях в жилищна сграда. 13 са със сериозни материални щети. Преди половин година заради късо съединение, отново в „Студентски град”,  изгоря цял хотел.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.