"Не се прави политически рейтинг върху трупове", заяви главният прокурор Сотир Цацаров

След трагедията край Своге австрийска лаборатория ще прави изследване на качеството на асфалта, а от БАН ще изследват качествата на мантинелата. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров в парламента. Оставките, които трима министри подадоха след трагедията, станаха повод за нов скандал между опозиция и управляващи.

Цацаров: Грозно е трагедията край Своге да се използва за политически цели

След отчета на прокуратурата в парламента главният прокурор отправи призив към политиците.

„В това, което ще кажа, нямам никакви политически пристрастия. Изтървана бе една фраза, която мисля, че звучеше така: „Убихте 17 човека”. Много е лесно да се раздават присъди в тази зала. Не се прави политически рейтинг върху трупове. Затова призивът към всички – ние ще си свършим работата, но не използвайте това за политически цели. Грозно е”, каза Цацаров.

Трима нови министри в кабинета „Борисов” 3 (ОБЗОР)

След катастрофата оставки подадоха Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. След две коалиционни срещи стана ясно, че те ще се гледат в четвъртък. Въпреки това в началото на заседанието опозицията бе в очакване за дебат.

„Колко коалиционни съвета трябва да се проведат, за да стане ясно дали ще има промени в Министерски съвет? То бяха сини каски, зелени каски. Председателката каза, че все още няма внесен акт на МС. Това означава ли, че има някакво колебание там? Вие, уважаеми дами и господа, няма да избягате от този дебат”, заяви Драгомир Стойнев от БСП.

„Темата на NOVA”: Последен завой

„Ако той искаше да попита кога да останат 20 човека от БСП, очевидно е, че като види дневния ред могат да останат 20 човека и другите да отиват да общуват с хората. Все пак за пръв път ще им бъде това”, заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Докато депутатите се караха, предложението за министерските оставки беше внесено в парламента, а гласуването ще е утре. Заедно с тях депутатите ще гласуват и номинациите за нови министри. Тези на Петя Аврамова, Младен Маринов и Александър Милошев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.