Представители политическите сили в парламента коментират темата

В петък предстои да бъдат гласувани оставките на министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие. Какви са нагласите на политическите сили в парламента в навечерието на решаващия вот? Пред NOVA говорят представители на ГЕРБ, "Обединените патриоти", БСП и ДПС. 

БСП: Ще гласуваме против трите кандидатури за министри

"Ние няма да подкрепим новите министри, които се предлагат. Защото в ГЕРБ хората, които застават на министерските постове, не са нищо повече от бушони. Това, че ще бъдат назначени нови хора на мястото на отиващите си министри, не значи по никакъв начин, че ще се промени политиката и правенето на политика за хората". Това заяви за "Здравей, България" депутатът от БСП Стоян Мирчев. 

Гласуването на новите трима министри се отлага

"Не виждам смисъл дори да коментирам казаното. Явно опорните точки, които те упорито разпространяват по всички сутрешни блокове, не се различават по нищо една от друга", контрира Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя изрази изненада от това, че представителите на БСП ще бъдат в пленарната зала, след като по-рано обявиха, че няма да влизат в пленарната зала. 

"Това, че в ГЕРБ се приема политическа отговорност по всякакъв повод, вероятно е тема, различна от разбирането на БСП за носенето на такава", допълни тя. 

Сидеров: И 19 министри да се сменят, няма да стане нищо фатално

По повод изказването на НФСБ, че ще гласуват против трите министерски оставки, Десислав Чуколов от "Обединени патриоти" коментира: "Да, така заявиха. Защо го правят, след като им е ясен крайният резултат? По мое мнение просто искат да изпъкнат и да се направят на малко по-интересни". 

Трима нови министри в кабинета „Борисов” 3 (ОБЗОР)

"Ясно е, че около 1/5 от българските избиратели не искат нови предсрочни избори. Те искат това правителство да продължи да работи. В същото време е ясно, че трябва да се направи оптимизация в правителството. Е, как се прави оптимизация? Като подмениш министри, отговарящи за ресори, които смяташ, че имат нужда от това", коментира Чуколов, който е и член на "Атака" 

"ДПС е категорична опозиция и ще гласува против. Въпросът е обаче, че скандалите управляват държавата. Оставките на тези министри са отчаян опит на премиера, който с неговия инстинкт се опитва да отпуши напрежението в обществото", каза Нигяр Джафер, член на ДПС и изтъкна: "От ден първи на това управление ние заявихме, че тази коалиция е вредна. Тя е противоестествена"

„Темата на NOVA”: Последен завой

Тримата министри се оттеглиха по настояване на премиера Борисов. Повод за това стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.