Живущи и представители на Инициативния граждански комитет в остър конфликт

Автобуси на градския транспорт се движат в локално платно на бул. "Никола Петков". Това доведе до напрежение между живеещите в района, които твърдят, че идеята е абсурдна и не са били предупредени, че ще има автобуси под прозорците им. 

"Пълен абсурд": Събориха опасен надлез в столицата (ВИДЕО)

Част от хората споделят, че шумът нарушава спокойствието, а превозните средства рушат пътната настилка, канализацията, както и фасадите на домовете им. Те разказват и за случаи, в които автобусите чупят огледалата на автомобилите им, защото карат с несъобразена скорост. 

Протестиращите твърдят, че никой не ги е осведомил за идеята градския транспорт да преминава на метри от домовете ми.

"Пълен абсурд": Хроника на една неслучила се катастрофа (ВИДЕО)

„При вземането на решението бяха направени много огледи на района. Участваше и  районната администрация, която е най-прекия контакт с гражданите. Ще изискваме отново нейното становище. Ако наистина автобусите нарушават спокойствието на гражданите, естествено ние ще се съобразим", каза в ефира на „Здравей, Бълария" представителя на Столична община Димитър Петров.   

Един от протестиращите обаче е категоричен, че е подал 5 сигнала по случая и никой не е обърнал внимание.

Искат отмяна на новите екотакси за автобуси и камиони

"След промяната на движението на автобусите, закъсненията на линиите на градския транспорт реално се намалиха. Всички водачи са инструктирани да бъдат максимално внимателни в този участък", каза още представителят от Столичен градски транспорт Лъчезар Петков.

Той допълни, че автобусите се движат с не повече от 30км/ч. Живущите от своя страна са категорични, че те преминава с много по-висока скорост.

„ПЪЛЕН АБСУРД”: Ремонт на мост спира достъпа до гробище (ВИДЕО)

Предстои преразглеждане на решението.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.